Tai Jutsu behoort tot de oudste krijgskunsten van Japan en is een allround vechtsport.

Tai Jutsu betekend in het Japans: ‘’Kunst van het lichaam’’, door deze algemene benaming  (lichaamskunst) kom je de term ook tegen als een benaming voor ongewapende technieken in het Nin Jutsu.

De moderne Tai Jutsu is een sport die vele elementen bevat van judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen, worpen en klemmen), Jiu Jitsu (verwurgingen, klemmen, worpen, stoten) en Karate (trappen, stoten).

Uiteraard worden er ook andere dingen aangeleerd om de souplesse, die zo typerend is voor de Japanse Krijgskunsten aan te leren.

Tai Jutsu kan door man en vrouw beoefend worden; wij hanteren in principe een minimum leeftijd van 13 jaar maar kijken ook naar lichaamsbouw en mentale ontwikkeling.

Het is op ieder moment mogelijk om te beginnen met de sport, de lessen worden ingevuld met diverse technieken op verschilende niveaus zodat zowel beginners als gevorderde tai-jutsuka’s de oefeningen kunnen doen.

Samen respectvol trainen staat bij ons hoog in het vaandel.

In onze dojo (school) heerst een veilig en verantwoord sportklimaat met volop ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich welkom en prettig voelt.